Wij, CCCP Televisie, maken in samenwerking met het Liliane Fonds een eenmalig TV programma, om aandacht te vragen voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.

 

Ouders gezocht

Hiervoor zoeken wij twee Nederlandse ouderparen met een kind (leeftijd 7-13 jaar) met een fysieke of mentale handicap. Voorwaarde is wel dat het kind goed kan communiceren. Dit is van belang, omdat we, naast het TV programma, samen met het kind een ludieke of sportieve sponsoractie willen opzetten.

 

Verblijf in ontwikkelingsland

Voor het televisieprogramma reizen de ouders samen met Jaap Jongbloed naar een ontwikkelingsland, terwijl hun eigen kinderen in Nederland blijven. De ouders verblijven bij lokale gezinnen met een kind met een soortgelijke handicap als die van hun eigen kind.

Tijdens deze 9-daagse reis zijn de Nederlandse ouders zoveel mogelijk aanwezig bij het lokale gezin. Ze passen de ervaring met hun eigen kind vol toe. De lokale ouders laten zien hoe zij de zorg aanpakken. Zo leren de ouders over en weer van elkaars aanpak. Ook zal er met hulp van het Liliane Fonds gewerkt worden aan een structurele verbetering in het leven van de lokale kinderen met een handicap.

Gedurende de reis wordt er professionele zorg aangeboden voor de thuisblijvende kinderen. Er zal natuurlijk geregeld contact zijn tussen de ouders en hun kind.

 

Reisperiode

De 9-daagse reis zal plaatsvinden tussen 24 augustus en 10 september 2017. Als u wilt deelnemen aan dit TV programma, dient u beschikbaar te zijn in deze periode.

 

Uitzending

Het TV programma zal in oktober 2017 worden uitgezonden bij de AVROTROS op NPO1.

 

Aanmelden

Bent u bereid om deze uitdaging aan te gaan? Geef u dan zo snel mogelijk op via aanmelden@cccp.nl

Voor meer informatie kunt u ook bellen met CCCP Televisie, 020-5312222

 

 

Over het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds heeft maar één doel: kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika een eerlijke kans geven op een behoorlijk leven en op ‘meedoen’ in de wereld om hen heen. Samen met lokale organisaties maakt het Liliane Fonds kinderen met een handicap sterker – bijvoorbeeld met (para)medische revalidatie en onderwijs –, weerbaar en zelfbewust. Het fonds zorgt ervoor dat de omgeving van deze kwetsbare kinderen toegankelijker wordt door barrières op te heffen die het meedoen in de weg staan. Dat kunnen fysieke barrières zijn zoals een schoolgebouw zonder rolstoelhelling of lift, maar ook belemmerende vooroordelen, discriminatie of overheidsbeleid dat geen rekening houdt met kinderen met een beperking. Helaas is de steun van het Liliane Fonds nog bitter hard nodig. Heel veel kinderen op de armste plekken van de wereld staan buiten hun gemeenschap: ze worden uitgesloten, hebben geen enkel perspectief en zijn veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing.

 

Bij de werving van de Nederlandse gezinnen krijg het Liliane Fonds hulp van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. NSGK zet zich ervoor in dat kinderen met een beperking in Nederland gewoon mee kunnen doen.